John Wick Serisi Pazarlama Başarıları



Aksiyon sahnelerindeki başarı, dövüş koreografileri ve görüntü kalitesiyle John Wick, 24 Ekim 2014'te sinemaseverlerle buluşmuş ve 86 milyon dolar gişe hasılatı yapmıştı. Filmin toplam maliyetinin 20 milyon dolar civarında olduğu düşünülürse, Lionsgate Stüdyoları'nın bir devam filmi için karar alması an meselesiydi.
Gerçekten de kolları sıvadılar. Başroldeki Keanu Reeves bol bol silah antremanları yaparken, öte yandan devam filminin pazarlama faaliyetleri de her yönden planlanıyordu.

John Wick 2 sosyal medyadan meraklılarına bir seri teaser ile duyuruldu.
















Sonra heyecanla beklenen fragman çıkarıldı.



Bunu film için hazırlanan posterler takip etti.




Filmin kadrosuna katıldığı fragmanlarda anlaşılan Laurence Fishburn, seyirciler için güzel bir sürpriz oldu. Matrix filmlerinde birlikte büyük bir başarı yakalayan Keanu Reeves ve Laurence Fishburn, bu devam filminde de biraraya gelerek gişe hasılatı için önemli bir atılım sağladılar.
















Daha sonra yapımcılar ilgi çekici bir yeniliğe imza atarak beklenen filmin bir oyununu piyasaya sürdüler. Ancak bu oyunun özelliği, sanal gerçeklik dünyasında özel ekipmanlarla oynanabilmesiydi.




Ve filmin pazarlaması için kullanılan sosyal medya çalışmalarına bir yenisi eklendi. Son derece orjinal olan bu çalışmanın içeriğini anlayabilmek için, ilk filmin senaryosunu biraz hatırlamak gerekiyor.

Filmin başlarında John'un kanser hastası olan eşini kaybettiğini ve bunun bunalımı içinde olduğunu görüyoruz. Eşinden ona kalan tek hatıra ise, ölmeden önce kendisine gönderdiği sevimli bir yavru köpek idi. 

Bir benzin istasyonunda atıştı Rus mafyasının adamları, gece intikam için John'un evine girdiklerinde hem arabasını çalmış hem de bu sevimli köpeği öldürmüşlerdi. İşte bu yüzden de John bu adamlara, dolayısıyla Rus mafyasına karşı savaşa girişti. İlk hareketi, kendisi gibi kiralık katillerin uğrak noktası olan Continental Hotel'e giriş yapmak oldu. 



Kendine özgü kurallarla yönetilen bu lüks mekanın ön çıkan karakterleri, resepsiyonist Charon ve otel sahibi Winston idi.




İşte şimdilerde filmin pazarlaması üzerinde çalışan ekip, Continental Hotel tarafından çıkarılan bir dergi oluşturmuşlar ve viral bir site üzerinden bunu yayınlamışlar. 



Filmin içinde yer alan bir çok öğe, örneğin John'un kıyafet seçimi, köpeği, arabası gibi detaylar bu dergide yer alıyor. 

Dergi için hazırlanan web sayfası bu adresten görülebilir.

İlk filme göre çok daha fazla aksiyonun yer aldığı John Wick 2 filmi 10 Şubat 2017'de sinemalarda gösterime sunuldu.

İkinci filmin başarılı web sitesi şu adreste görülebilir:

http://www.johnwick.movie

Serinin ilk filmi gibi ciddi bir gişe başarısı elde etti ve toplam 171 milyon usd hasılat getirdi. Doğal olarak da filmin sonu devam filmi için uygun tasarlanmıştı ve hemen John Wick 3 için çalışmalar başladı.

Filmin oyuncu kadrosu aralıklarla insanlara duyurularak "teaser" uygulamalar yapıldı.




















Üçüncü filmin eski kadrosunu koruyarak yeni ilave oyuncular olması da ayrıca heyecan vericiydi, örneğin Halle Barry ile kadro büyüdü.




The Hollywood Reporter'ın haberine göre John Wick serisi bir franchise olarak televizyon dizisine de çevriliyor.

https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/john-wick-tv-series-works-at-starz-keanu-reeves-attached-1074315



Serinin üçüncü filmine ne isim verileceği bile sosyal medyada uzun süre merak uyandıran bir yöntemle bekletildi, en sonunda filme John Wick: Para Bellum adı verildiği duyuruldu.

https://www.imdb.com/title/tt6146586/


John Wick: Para Bellum 2019'un 17 Mayıs'ında seyircilerle buluşuncaya kadar kim bilir daha ne kreatif paylaşımlar görmeye devam edeceğiz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar